Poți profita acum de facilitățle PsihoProfile urmând instrucțiunile de mai jos!


Primul pas este să îți creezi un cont PsihoProfile!

În rubrica ”Înregistrează-te acum” (în dreapta!), notează prenumele și numele tău (cele reale și nu nickname, pentru că vor apărea în invitațiile trimise persoanelor evaluate de tine și pe Rapoartele de evaluare/ consiliere generate de tine), adresa de e-mail și o parolă (pe care trebuie să o notezi și să o ții minte!). În pasul al doilea, în secțiunea ”Contul meu” (dreapta sus!) introduci adresa/ contul de e-mail și parola aleasă de tine pentru a putea folosi resursele PsihoProfile!

Dacă vrei să faci evaluări psihologice, trebuie să parcurgi etapele de mai jos!
 
1. Înregistrezi clienții tăi în PsihoProfile

În secțiunea CLIENTI (vezi în bara de sus!) trebuie să introduci datele persoanelor pentru care vrei să faci evaluarea psihologică, cu opțiunea «Adaugă persoană nouă»  (în dreapta!). Dacă acea persoana aparține unei firme/ instituții și ai mai multe persoane din acea organizație, mai întâi introduci datele firmei/ instituției cu opțiunea «Adaugă companie nouă». Practic creezi un director în care vei grupa persoanele pe care le vei înregistra și evalua. În ambele cazuri poți să completezi doar câmpurile obligatorii (o sa vezi tu care sunt acestea!). La introducerea persoanelor este obligatoriu sa precizezi «Ocupația COR» (se listează automat când începi să scrii; cu diacritice!) deși în firma denumirea postului poate fi alta (denumire pe care o poți trece opțional trece la «Ocupație»). Atenție: notează corect anul în care s-a născut persoana evaluată și, înainte de a salva datele, mai verifică încă o dată dacă anul nașterii a fost înregistrat corect! Este cea mai frecventă eroare care apare când sunt  generate rapoartele! De exemplu dacă rămâne setat anul 2019, algoritmul de calcul nu găsește un etalon pentru vârsta de 0 -1 ani…
 
2. Alegi modul în care vor răspunde la chestionare.

În secțiunea  «EVALUARE» (tot în bara de sus!) trebuie să bifezi căsuța din fața persoanei/ persoanelor pe care vrei să le evaluezi (numele acelor persoane vor apărea automat în dreapta sus) și să alegi opțiunea « Completează chestionare » (tot in dreapta sus, sub numele persoanei selectate). Din lista care apare când bifezi «Completează chestionare»,  selectezi proba dorită (Big Five©plusDA13profile, SM etc.) si apoi bifezi una dintre opțiunile de mai jos.
  • «Trimite» - dacă ai înregistrat o adresă de e-mail pentru  acea persoană și vrei să îi trimiți o invitație și un link prin e-mail, pentru a completa chestionarul în birou la ea/ acasă!                Îți recomandăm să folosești în special opțiunea «Trimite» (invitație prin e-mail) mai ales pentru chestionarele lungi, pentru că, chiar dacă se întrerupe completarea chestionarului (accidental sau datorită oboselii/ plictiselii), dând clic pe link-ul primit prin e-mail, se poate ajunge la ultima întrebare la care s-a răspuns, informațiile salvându-se în timp real.
  • «Deschide»  - daca vrei să fie completat chestionarul pe loc, pe acel computer, tabletă sau smartphone.
  • «Introdu răspunsuri» - dacă a fost completată versiunea imprimată a chestionarului și vrei să introduci răspunsurile persoanei evaluate în PsihoProfile. Versiunile de imprimat a chestiona-relor  (versiunile creion-hârtie) le poți găsi în secțiunea ”PROBE PSIHOLOGICE” (în bara de sus, dreapta) sub descrierea sintetică a fiecărui instrument de evaluare (alături de exemplele de rapoarte de evaluare/ consiliere, extrase din manual, foi de răspuns etc.). După înregistrarea datelor , după ce dai clic pe «Salvează», dacă nu apare mesajul ca datele au fost salvate, trebuie să verifici dacă nu ai lăsat întrebări necompletate/ la care nu ai bifat o variantă de răspuns (de regulă aceste întrebări apar marcate cu un chenar mare roșu).
 
4.  Verifici dacă datele au fost înregistrate.

După ce un chestionar a fost completat,  în secțiunea  «EVALUARE» va apărea numele acelui chestionar în dreapta-jos, sub numele si datele persoanei evaluate, la rubrica „Teste finalizate” iar în « SINTEZĂ», pe prima pagină, va apărea mesajul „X-lescu a finalizat testul Z”.
 
5. Generezi Raportul de evaluare psihologică/ consiliere.

Daca vrei sa vezi sau sa salvezi la tine în computer  RAPORTUL DE EVALUARE PSIHOLOGICĂ, te duci tot in secțiunea «EVALUARE», bifezi persoana pentru care vrei să generezi raportul (iți va apărea pe coloana din dreapta datele despre acea persoană, inclusiv faptul că a completat/ sau nu chestionarul), după care dai clic pe «Generează rapoarte chestionare»). Din fereastra care se va deschide, vei selecta inventarul de personalitate pentru care vrei raportul, opțiunea «evaluare» și apoi «Generează», pentru a obține, în Word, fișierul cu profilul psihologic al persoanei evaluate. În acest document poți face modificări ale textului (nu și a valorilor grafice obținute), poți sublinia sau marca datele importante și poți formula concluziile finale …
Pentru a genera RAPORTUL DE CONSILIERE (accesibil pentru unele dintre probele PsihoProfile), urmezi tot etapele de mai sus, bifând însă la rubrica «Scopul evaluării», opțiunea «consiliere» înainte de a da clic pe butonul «Generează». Vei obține un raport similar celui de evaluare (Raport de consiliere psihologică) în care în rubrica ”Sugestii de consiliere” (pagina 5 sau 6) vei găsi câteva sugestii, direcții de acțiune utile pentru activitatea de consiliere a persoanei evaluate.
 
 Dacă apar probleme sau ai sugestii de optimizare a PsihoProfile
 
Dacă ceva nu merge așa cum te-ai fi așteptat sau ai o sugestie de îmbunătățire a PsihoProfile, te rugăm să descrii problema apărută sau să formulezi sugestii de optimizare pe prima pagina a PsihoProfile (SINTEZĂ) în secțiunea «Feedback online»  (în dreapta). Dacă apar erori, te rugăm să descrii: (1) ce tip de Windows si de MS Office / Word folosești; (2) când apare eroarea (după care succesiune de clic-uri /comenzi apare) și (3) ce fel de eroare apare (ce mesaj apare). Avem nevoie de aceste informații pentru a remedia rapid problema (mesajul va ajunge la cei care asigura mentenanța software a PsihoProfile).
 
 Daca vrei mai mult ....
 
  • Poți să îți (re)programezi activitățile profesionale zilnice, săptămânale sau lunare (CALENDAR).
  • Poți vedea ultimele evaluări realizate, poți afla ultimele știri profesionale sau a oferi un feedback de optimizare a aplicațiilor PsihoProfile (SINTEZĂ).
  • Poți înregistra, salva și imprima datele si concluziile diferitelor etape ale interviului sau procesului de consiliere folosind opțiunea «Înregistrează date interviu»  .... (EVALUARE – selectare persoana intervievată/ consiliată - Înregistrează date interviu – selectare tip de formulare...) 
  • Poți să îți definești profilul profesional personal (PROFIL) pentru a fi apoi văzut în rețeaua PsihoProfile și a putea fi promovat pe o pagina web destinata promovării psihologilor si serviciilor psihologice la nivel național (ÎN CURAND!...).

Pentru a înțelege mai ușor/ repede cum poți profita de Platforma PsihoProfile, poți urmări câteva tutoriale, pe care poți găsi pe pagina Facebook PsihoProfile, la secțiunea „Clipuri video”
https://www.facebook.com/pg/PsihoProfile/videos/. Informații suplimentare poți solicita și la adresa de e-mail tconst@uaic.ro.
 
SUCCES în tot ce faci!
Echipa PsihoProfile​
 

Înregistrează-te acum

:
:
:
:
Apasă aici dacă ai deja cont