Întrebări și răspunsuri (Q&A)


 1. Pot șterge contul meu de PsihoProfile?
 2. Dacă nu folosesc contul, există costuri?
 3. Nu sunt psiholog/ consilier/ coach/ medic psihiatru …
 4. Contul meu este invalid!
 5. Contul a expirat!
 6. Dacă sunt student trebuie să cumpăr credite?
 7. Folosesc PsihoProfile pentru cercetare!
 8. Vreau mai multe detalii despre instrumentele PsihoProfile!
 9. Cum fac evaluările în PsihoProfile?
 10. Câte credite consumă fiecare raport din PsihoProfile?
 11. Unde găsesc detalii despre instrumentele la care a acces și cât costă fiecare evaluare
 12. Care sunt chestionarele gratuite, pe care le pot utiliza fără costuri?
 13. Cum pot și dacă clientul a completat chestionarele trimise ?
 14. Cum am acces la rezultatele obținute de client la evaluare?
 15. Unde pot învăța mai multe/ cum pot utiliza corect aceste instrumente?
 16. Am primit licența gratuită pentru Big Five©plus
 17. Dacă sunt din R. Moldova?
 18. Dacă fac evaluări în cadrul unei instituții publice sau companii private….?
 19. Primesc încă notificări  de la PsihoProfile!  (<noreply@psihoprofile.ro>)

1. Pot șterge contul meu de PsihoProfile?
Da, putem să ștergem contul tău și datele asociate de pe PsihoProfile. Din păcate nu mai poți reveni asupra acestei decizii ...
Păstrarea contului nu te afectează cu nimic, nu vor fi costuri sau alte obligații. Poate vor fi situații în care vei avea nevoie rapid de o evaluare și îl vei putea folosi ! Oricum ai deja 120 de credite gratuite (dacă ai reconfirmat contul) pe care le poți folosi cum vrei tu, fără obligații ....
 
2. Dacă nu folosesc contul, există costuri?
Păstrarea contului nu te afectează cu nimic, nu vor fi costuri sau alte obligații.
Vor fi costuri doar dacă vei face evaluări psihologice cu instrumentele PsihoProfile și acestea nu sunt din categoria celor care pot fi folosite gratuit ...
Iar acesta nu se poate întâmpla ”fără să-ți dai seama”. În momentul în care vei încerca sa generezi raportul, te va atenționa cu privire la numărul de credite care va fi consumat și apoi iți va cere să confirmi dacă ești de acord ...
 
3. Nu sunt psiholog/ consilier/ coach/ medic psihiatru …
Platforma PsihoProfile nu este pentru public. 
În PsihoProfile sunt acceptați ca utilizatori (și pot face evaluări) doar profesioniștii, persoanele calificate care au competențele și dreptul de a face astfel de evaluări: psihologi, consilieri, medici psihiatri etc.
Dacă ai vrea să completezi anumite ”teste” pentru a te cunoaște mai bine, trebuie să ii ceri unui psiholog/ consilier/ coach să te înregistreze în contul său de utilizator și să îți trimită o invitație de completare a acelui teste/ acelor teste. Tot el/ ea îți va arăta/ trimite Raportul de evaluare sau consiliere și îți va explica care este semnificația puntajelor obținute.
 
4. Contul meu este invalid!
Dacă apare o astfel de problemă, fie ai trecut o altă adresă de e-mail decât cea cu care ai creat contul în PsihoProfile (încearcă cu o altă adresă de e-mail), fie ai uitat parola pentru acest cont (mai încercă sau folosește ”Resetare parolă”).
 
5. Contul a expirat!
Acest mesaj apare dacă ai avut un cont de ”Student” si a expirat perioada în care ai avut acest statut și ar trebui să treci la un statut de ”Psiholog” sau de ”Consilier”. Mesajul poate apărea și dacă ai avut un cont de ”Student” și ai schimbat statutul de la ”Student” la cel de ”Psiholog” și apoi ai vrut să revii asupra opțiunii inițiale (te-ai jucat un pic cu opțiunile). Te rugăm să ne trimiți un mesaj la adresa de e-mail suport@psihoprofile.ro și să precizezi care este statutul tău. Noi vom debloca contul și vom seta noul statut. Dacă nu precizezi statutul dorit, vom seta pentru tine statutl implicit de ”Consilier”.  Poti schimba această opțiune in ceea de ”Psiholog” din  < Profil > -  < Tip de utilizator > - < Schimbă tip de utilizator>.  
 
6. Dacă sunt student trebuie să cumpăr credite?
Dacă ai ești înregistrat(ă) pe un cont de ”Student”, vei putea folosi toate instrumentele PsihoProfile fără costuri. Spre deosebire de celelalte doua categorii de utilizatori, la generarea unui raport nu va apărea un mesaj legat de numărul de credite consumate. În schimb, pe toate rapoartele tale, pe fundal va apărea ”Student version. Not for commercial use!”
 
7. Folosesc PsihoProfile pentru cercetare!
Poți folosi gratuit instrumentele de pe PsihoProfile in scop de cercetare, pentru realizarea lucrării de licență, disertație sau doctorat.
Trebuie mai întâi să ne contactezi (tconst@uaic.ro) să ne spui ce intenționezi să faci, pentru a clarifica designul de cercetare (poate am sugestii interesante pentru tine!).
Dacă vrei să colectezi datele direct de pe PsihoProfile și apoi să îți export baza de date finală, trebuie să ceri în mod explicit acordul nostru acordul nostru și să îndeplinești anumite condiții (de exemplu să fie evaluate minim 100 de persoane, să fie folosite si alte variabile sau scale in cercetare, să fie solicitate maxim 3 instrumente de pe PsihoProfile, să ne trimiți un rezumat al rezultatelor finale etc.). 
Pentru detalii, poți consulta documentele ”Detalii pentru cercetare...” de pe pagina fiecărui instrument (în partea dreaptă). Acolo vei găsi detalii legate de modul in care poti aplica chestionarele și obține bazele de date (direct pe PsihoProfile, online pe Google.form sau print) și cum poți obține scorarea pentru aceste instrumente....
 
8. Vreau mai multe detalii despre instrumentele PsihoProfile!
În secțiunea ”Metodologie” poți vedea o descriere succintă a fiecărui instrument de pe PsihoProfile, cu prezentarea lor secvențială, începând cu chestionare ”generaliste” de evaluare a personalității obișnuite (cum este Inventarul de personalitate Big Five©plus), continuând cu instrumente clinice (vizând aspecte disfuncționale, psihopatologice), cu instrumente utilizabile în contextul muncii și psihologiei organizaționale sau cu scale utile în consilierea vocațională sau managementul carierei.
În partea dreaptă a paginii web de prezentare a fiecărui instrument din PsihoProfile (https://www.psihoprofile.ro/Public/Chestionare), sunt accesibile mai multe informații utile: exemple cu  Rapoarte de evaluare  și  Rapoarte de consiliere  pentru acel instrument; chestionarul integral, în format PDF, pentru a vedea toate întrebările sau pentru a-l imprima si oferi spre completare persoanelor evaluate în format imprimat (creion-hârtie); scale de hetero-evaluare sau de evaluarea a solicitărilor psihologice a unui job/ loc de muncă; instrucțiuni pentru cercetare destinate celor  care vor să utilizeze acel instrument în scop de cercetare (pentru realizarea lucrurilor de licență, de  disertație, de doctorat etc.).
 
9. Cum fac evaluările în PsihoProfile?
În secțiunea ”CLIENȚI” vor fi înregistrate toate persoanele care urmează să fie supuse evaluării psihologice (opțiunea ”Adaugă o persoană nouă”, în dreapta ecranului). Numele acestor persoane și detaliile legate de ele vor fi vizibile și pot fi modificate doar de utilizatorul/ evaluatorul acelui cont.
Pentru realizarea evaluării psihologice, în secțiunea ”EVALUARE”, va fi selectată persoana vizată (sau persoanele evaluate dacă se trimit mai multe invitații simultan)  prin să bifarea căsuței din fața acelei / acelor persoane.  După selectarea probelor psihologice care vor fi folosite se alege una dintre opțiunile de completare a chestionarelor:
•     «Trimite» - dacă se dorește ca persoanele evaluate să aibă acces la chestionar printr-o invitație primită prin e-mail, pentru a completa chestionarul în biroul personal/ acasă.
•     «Deschide»  - dacă completarea chestionarului/ chestionarelor va avea loc pe computerul evaluatorului cu care acesta este deja logat la aplicația PsihoProfile.
•     «Introdu răspunsuri» - dacă a fost completată versiunea imprimată a chestionarului și se dorește introducerea în PsihoProfile a răspunsurilor deja bifate pe chestionar.
 
10. Câte credite consumă fiecare raport din PsihoProfile?
Instrumentele din PsihoProfile, în funcție de mărimea, complexitatea și de gradul lor de dezvoltare vor presupune consumarea unor ”credite” (10 credite = 1 Euro).
În funcție de tipul de utilizator (”Psiholog”, ”Consilier” sau ”Student”) dând clic pe ”Instrumente și credite” (pe prima pagină, în dreapta sus sau în partea de jos a aplicației ”în Cum utilizezi PsihoProfile?”), vei avea lista cu instrumente accesibile ție și situația numărului de credite consumate de fiecare instrument de evaluare.
Creditele vor fi consumate doar  momentul generării unui ”Raport de evaluare” sau ”Raport de consiliere” iar după generarea unui astfel de raport, el poate fi accesat și generat din nou de câte ori vei acea nevoie, fără alte costuri.
 
11. Unde găsesc detalii despre instrumentele la care a acces și cât costă fiecare evaluare
În secțiunea ”Cum utilizezi PsihoProfile?” (în partea de jos stânga a fiecărei pagini web a PsihoProfile), ai link-urile către informații legate de modul realizare a evaluărilor psihologice și de generare a raportelor de evaluare/ consiliere (”Clienți și evaluare”), lista cu instrumentele psihologice la care ai acces pe PsihoProfile și creditele consumate la generarea unui raport de evaluare/ consiliere (”Instrumente și credite”), instrucțiuni legate de modul de achiziționare a creditelor PsihoProfile, de realizare a plăților online sau de gestionare a facturilor (”Achiziții credite și plăți”).
În secțiunea ”Credite” (pe prima pagină, în partea dreaptă) poți vedea când și câte credite ai achiziționat (”Istoric comenzi”) și ce rapoarte ai plătit și câte credite ai consumat (dând clic pe Istoric consum”).
 
12. Care sunt chestionarele gratuite, pe care le pot utiliza fără costuri?
În secțiunea ”Instrumente și credite”, sunt lista instrumentele la care ai acces și este prezentată situația numărului de credite consumate de fiecare instrument de evaluare psihologică în momentul generării unui ”Raport de evaluare” sau ”Raport de consiliere” (moment în care sunt solicitate și consumate aceste credite). Instrumentele PsihoProfile care pot fi utilizate gratuit (fără costuri) sunt marcate cu ”0” credite în tabelul din acea secțiune.
 
13. Cum pot și dacă clientul a completat chestionarele trimise ?
Pentru monitorizarea evaluărilor pot fi folosite mai multe modalități. O confirmare a faptului că o persoană a finalizat de completare un chestionar apare concomitent atât în secțiunea ”SINTEZĂ” în subsecțiunea ”Activitate” cât și în secțiunea ”EVALUARE”, subsecțiunea ”Teste finalizate”
Dacă se dorește trimiterea unui mesaj de reamintire persoanei evaluate, se pot folosi opțiunile ”Trimitere mesaj” din subsecțiunea evaluare (în partea dreaptă) sau dând clic pe simbolul chestionarului necompletat din sub-secțiunea ”Teste în derulare”. Acest mesaj poate fi personalizat.
 
14. Cum am acces la rezultatele obținute de client la evaluare?
Raportul de evaluare/ consiliere poate fi generat din secțiunea ”EVALUARE”, după selectarea persoanei evaluate, fie folosind opțiunea ”Generează rapoarte chestionare” fie dând clic pe simbolul chestionarului din sub-secțiunea ”Teste finalizate”. Folosindu-se opțiunea ”Scopul evaluării” se poate opta pentru generarea unui Raport de evaluare sau pentru generarea unui Raport de consiliere.
 Raportul va fi generat în format Word și poate fi salvat în computer în alt format accesibil (eg. PDF). Raportul este editabil (cu excepția valorilor reprezentate grafic) în sensul că pot fi eliminate sau comasate secțiuni sau informații pentru a fi salvate sau prezentate într-o formă sintetică.
 
15. Unde pot învăța mai multe/ cum pot utiliza corect aceste instrumente?
Dacă vrei să înțelegi  mai bine cum poți folosi instrumentele PsihoProfile în funcție de domeniul de specializare (clinic, organizațional, vocațional etc.) și de nevoile tale concrete (selecție, diagnostic, consiliere, dezvoltare personală etc.) ... îți recomand cursul
Evaluarea personalității - de la Normalitate la Patologie , https://psihoprofiles.thinkific.com/courses/EPNP1 
 • 40 de module video online + resurse web suplimentare,
 • 6 luni de zile acces la toate conținuturile cursului,
 • 500 Lei, costul stagiului de formare,
 • Reducere 25% pentru psihologii la început de carieră (prin mesaj e-mail la adresa tconst@uaic.ro). ...
Vezi opinii sau cere un feedback de la cei care au parcurs deja acest stagiu de formare:
https://www.facebook.com/groups/137220920267858
 
16. Am primit licența gratuită pentru Big Five©plus...
Dacă ai urmat cursul, ai primit si Licența Big Five plus, adică dreptul legal de a-l utiliza. CPR cere dovada dreptului legal de a utiliza astfel de instrumente. Așa cum este precizat și în contractul Big Five plus  (sau scria în versiunile anterioare)
”4.1.      BENEFICIARUL primește dreptul de utilizare a  Inventarului de personalitate Big Five©plus pe o perioadă nelimitată, în acord cu prevederile prezentului contract.
4.2.        Pentru o perioada de minim 2 luni (din momentul semnării contractului de ambele părți), utilizarea Inventarului de personalitate Big Five©plus va fi CU TITLUL GRATUIT.
4.3.        Utilizarea Inventarului de personalitate Big Five©plus va fi gratuită și după primele 2 luni de zile dacă nu se schimbă statutul PsihoProfile (din ”gratuit” în ”contra cost”) sau dacă BENEFICIARUL nu primește o notificare/ înștiințare din partea FURNIZORULUI, prin care i se comunică că s-au stabilit taxele de utilizare a Inventarului de personalitate Big Five©plus. Dacă o astfel de notificare/ înștiințare nu va fi trimisă, perioade de gratuitate se prelungește automat.
4.4.        După perioada de gratuitate, costul per evaluare va fie cel afișat pe site-ul website-ul PsihoProfile….”

 
De peste 3 ani de zile am oferi gratuitate în utilizarea acestor instrumente.
Așa cum am mai spus, este timpul să trecem în altă etapă de dezvoltare profesională …
 
17. Dacă sunt din R. Moldova?
Dacă ești din R. Moldova poți folosi instrumentele de PsihoProfile în aceleași condiții în care le folosesc și utilizatorii din România.
Dacă ești Psiholog acreditat la Colegiul Psihologilor din Moldova, va trebui să introduci codul dat de această instituție, dacă nu să alegi una dintre celelalte opțiuni (”Consilier” sau ”Student”).
În funcție de tipul de utilizator (”Psiholog”, ”Consilier” sau ”Student”) dând clic pe ”Instrumente și credite” (pe prima pagină, în dreapta sus sau în partea de jos a aplicației ”în Cum utilizezi PsihoProfile?”), vei vedea mai multe detalii și vei  avea lista cu instrumente accesibile ție,  situația numărului de credite consumate de fiecare instrument de evaluare.
 
18. Dacă fac evaluări în cadrul unei instituții publice sau companii private….?
În cadrul unei instituții publice/ companii private, poți utiliza resursele PsihoProfile achiziționând un abonament  lunar cu acces nelimitat ca număr de evaluări fie solicitând un contract plata lunara a creditelor consumate  (detalii în secțiunea ” Achiziții credite și plăți ”).
Poți face evaluări și achiziționând periodic, în nume personal, credite PsihoProfile pentru a deconta  apoi sumele cheltuite….  Normal ar fi să ceri finanțarea accesului la PsihoProfile iar achiziționarea unui abonament lunar/ anual pare să fie ceea mai bună soluție.
 
19. Primesc încă notificări  de la PsihoProfile!  (<noreply@psihoprofile.ro>)
Totul este OK! Ceea ce primești periodic este un newsletter intern, adresat utilizatorilor PsihoProfile, un mod de informare despre schimbările și oportunitățile care apar în  PsihoProfile ...

 
 

Înapoi