document
Utilizarea AI (Artificial Intelligence) în PsihoProfile!
Cum poți utiliza resursele AI și care sunt beneficiile obținute!


Poți folosi resursele  AI (Chat GPT 4o) pentru a oferi clienților tăi rapoarte personalizate astfel încât direcțiile de intervenție sau sugestiile oferite lor să fie formulate  ținând cont de: (a) profilul psihologic pe care tocmai l-ai identificat (doar  dominatele psihologice relevante!); (b) contextul în care ai făcut  evaluarea psihologică (domeniul clinic, vocațional, organizațional);  (c) scopul evaluării sau obiectivul intervenției psihologice (eg. îmbunătățirea stării de bine, creșterea performanței sau optimizarea relaționării interpersonale, alegerea carierei profesionale, reducerea dependenței de internet, realizarea unui diagnostic diferențial, stabilirea planului de intervenție CBT etc.)

Care sunt pașii pe care trebuie să îi urmezi pentru a utiliza eficient aceste facilități unice și a obține un set de recomandări relevante?

1. Alege chestionarul/ setul de chestionare potrivit!
  • De exemplu, pentru consilierea în orientarea vocațională cel mai important este Chestionarul ARC-ASII, iar setul de chestionare potrivit este cel format din ARC-ASII, AIM, AAB, AIDA și FACT, în timp ce pentru evaluarea tendințelor disfuncționale esențial este Inventarul de personalitate ETPduo, iar kit-ul potrivit este format din ETPduo, PAS, DSP, VrA și PID-5. În mod similar, pentru consilierea în managementul carierei, poți începe cu Chestionarul DSC, iar în consilierea pentru managementul stării de bine cu Chestionarul HAPPY....

2. Verifică dacă există scoruri extreme, dominante de personalitate!
  • Doar scorurile extreme, cele care apar in secțiunea ”Dominante psihologe”, vor fi preluate de Chat GPT 4o și integrate în raportul AI. Nu este util să soliciți un raport expert AI pentru un profil psihologic pentru care nu există dominante, mai ales dacă îl integrezi într-un ”Raport integrat expert AI”. Într-un astfel de caz vei primi doar recomandări generale, fără a ține cont de profilul individual, identificabil prin caracteristicile dominante.

3. Generează ”Raportul expert AI” sau sau ”Raportul integrat expert AI”.
  • Poți solicita un ”Raport expert AI” (5 credite) pornind de la rezultatele obținute cu ajutorul unui singur chestionar PsihoProfile  sau pot integra rezultatele de la mai multe chestionare, solicitând un ”Raport integrat expert AI” (10 credite). În cel din urmă caz, fiind vorba de un raport integrat, vei beneficia de reduceri de până la 10 credite (pe lângă economiile de timp și cele date de generarea unui singur raport, compact). Nu uita însă că, reducerile de credite la rapoartele integrate, se acordă doar pentru integrarea în raportul final a unor chestionarele care consumă credite (nu sunt luate în calcul cele cu cost ”0” sau cele deja plătite).

4. Analizează recomandările oferite și filtrează-le prin prisma expertizei tale!
  • Analizează, corectează sau reformulează ceea ce îți oferă AI ca răspuns la solicitările tale și oferă-i clientului tău versiunea care a trecut și prin filtrul expertizei personale! Rapoartele expert AI îți economisesc timp, îți oferă structură și informații relevante, dar nu suplinesc rolul tău profesional sau responsabilitatea pe care o ai în fața clienților!
​Pe lângă combinațiile date de tipul de utilizator (personal sau supervizor), contextul în care ai făcut evaluarea psihologică (clinic, vocaționalorganizațional) și obiectivul raportului final (creșterea performanței, optimizarea relaționării sau îmbunătățirea stării de bine), dacă la contextul evaluării vei alege un ”Scop specific”, vei putea face ca resursele Chat GPT 4o să fie folosite pentru a formula recomandări, în acord cu practica internațională validată științific, pentru:
    •  Autodezvoltare – optimizare personală
    •  Vocațional – alegere facultate (profesie)
    •  Vocațional – alegere liceu (profil)
    •  Dependență – de substanțe (droguri)
    •  Dependență – de jocuri (de noroc)
    •  Dependență – de internet (rețele de socializare)
    •  Dietă – restricții alimentare (medical)
    •  Dietă – scădere în greutate (a slăbi)
    •  Plan de intervenție - CBT clinic
    •  Screening psihologic și diagnostic diferențial
    •  Managementul furiei (adolescent);
    •  Managementul furiei (adult);
    • ... sau alte tematici, în funcție de sugestiile tale: https://forms.gle/onom7naTUx1E5Vf97

Profită de această oportunitate și utilizeză Rapoartele expert (AI) pentru a-ți ușura munca, ați fideliza clienți sau a-ți extinde portofoliul serviciilor psihologice oferite de tine.

Cu siguranță că această experiență îți va schimba modul în care utilizezi evaluarea psihologică!
:)


Echipa PsihoProfileDacă vrei să vezi, rapid și intuitiv ce îți oferă aceste rapoarte, deschide fișierele din dreapta ---> și analizează informațiile din secțiunea ”Sugestii de consiliere” (pag 5/6).